Toke van Veelen

Kinder- en jeugdpsychiater

Locatie

Over Toke van Veelen

Sinds een jaar woont Toke in Zweden om te genieten van de prachtige natuur en soms grote hoeveelheden sneeuw. In Zweden werkt Toke als kinder- en jeugdpsychiater en opleider in een Zweedse GGZ-instelling. Toke is in Nederland opgeleid tot kinder- en jeugdpsychiater en heeft in Nederland voor een kleinschalige zorginstelling gewerkt. Na enkele maanden in Zweden te hebben gewerkt, begon Toke de Nederlandse manier van werken te missen en vond ze de mogelijkheid om twee ochtenden in de week voor Familysupporters te kunnen werken.

In haar werk vindt Toke het belangrijk om samen met jou/jullie te zoeken waar je precies hulp bij zou willen hebben en op welke manier. Ze is ervan overtuigd dat dit bij iedereen anders is en dat een behandeling moet aansluiten bij een persoon om deze succesvol te maken. Daarom vindt ze het belangrijk om goed de tijd te nemen om dit samen met jou en andere betrokken behandelaren te onderzoeken. Deze puzzel maakt het werken met mensen en gezinnen juist zo interessant.

Het behandelen via een beeldscherm is nieuw voor Toke en ze vindt het belangrijk dat jij/jullie je hier prettig bij voelen. Als je dit liever niet wil is het belangrijk om dit te zeggen, zodat we kunnen proberen een andere oplossing te zoeken.

Opleiding

Geneeskunde, Vrije Universiteit Amsterdam.

Psychiatrie, Reinier van Arkel ’s Hertogenbosch.

Kinder- en jeugdpsychiatrie, Herlaarhof (Reinier van Arkel), Vught.