Céline van den Bergh

Stagiaire

Locatie

Over Céline van den Bergh

Celine loopt sinds september 2021 stage bij FamilySupporters Den Haag.  Nadat ze in 2018 haar studie afrondde in de richting van sociale geografie en rechten, merkte ze dat dit toch niet helemaal bij haar past vanwege het minimale contact met mensen. In 2019 kwam ze daarom op het idee om van haar bijbaan haar beroep te maken. In de afgelopen 14 jaar heeft ze namelijk met heel veel plezier opgepast bij verschillende gezinnen door het hele land. Toen ze begon aan de studie Orthopedagogiek in Nijmegen voelde dit dan ook gelijk als thuiskomen. Momenteel zit Celine in de laatste maanden van haar master, waarin ze zich specialiseert op het gebied van de ouder-kind interactie. Bij FamilySupporters houdt ze zich bezig met diagnostiek en individuele behandeling, en loopt ze daarnaast met iedereen een beetje mee om zo breed mogelijk ervaring op te doen.

Vanuit haar eigen verleden is Celine nieuwsgierig naar de invloed van omgeving op gedrag. Als toekomstig orthopedagoog gebruikt ze dan ook haar ervaring met sociale geografie om te kijken hoe problemen in het hier-en-nu passen binnen de context van het verleden en de toekomst en de (fysieke) ruimtes waarin deze zich voordoen. Door haar ervaring met oppassen heeft Celine in de praktijk gemerkt wat de invloed van verschillende interacties is op kinderen, en hoe deze interacties weer beïnvloed worden door allerlei externe factoren. Graag wil ze ouders begeleiden om hier bewust van te worden, en dit in de praktijk te kunnen gebruiken. Hiernaast vindt Celine het gewoon super leuk om met kinderen te werken, en gelooft ze sterk dat volwassenen heel wat kunnen leren van de manier waarop kinderen de wereld zien.

In haar vrije tijd houdt Celine zich het liefst bezig met films kijken, koken en fotograferen. Echter, omdat ze momenteel nog in Nijmegen woont is ze een groot gedeelte van haar vrije tijd te vinden in de trein.  

Opleiding

Geen info