Fatma Geneidi

Psycholoog

Locatie

Over Fatma Geneidi

Fatma is een gedreven psycholoog die is opgegroeid tussen de Amsterdamse grachten en ook in de drukke straten van Caïro waar haar roots liggen. Haar nieuwsgierigheid en brede interesse brachten haar bij haar 1e baan als psycholoog in een piepklein kamertje in een weeshuis gelegen in een dichtbevolkte achterstandswijk in Cairo. Hier heeft zij observaties gedaan, onderzoek naar behoeften en uiteindelijk ook een aanbod gecreëerd die hierbij aansluit (o.a. groepsbehandeling gericht op emotie en agressie). Hierna is zij werkzaam geweest bij een specialist voor interculturele psychiatrie en een kleinschalige praktijk in Amsterdam. Zij heeft op beide plekken o.a. psychodiagnostiek en behandeling uitgevoerd en gewerkt met uiteenlopende casussen en problematiek. Een groot deel van haar werkzaamheid bestond uit complexe behandelingen aan getraumatiseerde vluchtelingen en migranten. In contrast hiermee heeft zij ook ervaring op gedaan met kortdurende en doelgerichte behandelingen i.v.m. tijdsbeperkingen.

Haar oplossingsgerichtheid en liefde voor innovatie waren het begin van een mooi avontuur samen met een collega. Samen hebben zij een succesvolle en effectieve  training ontwikkeld voor Arabische vrouwelijke vluchtelingen en migranten met diverse psychische problematiek die onvoldoende behandeld kon worden binnen het reguliere aanbod.

Wat Fatma drijft en motiveert om te werken is haar interesse in mensen. Vooral het contact met mensen. Naar mensen luisteren. Mensen observeren. Met mensen in gesprek gaan. En ze uiteindelijk helpen. Mensen helpen om in hun kracht te staan en de dag met meer energie te beginnen. Haar grootste kracht is haar onvoorwaardelijke liefde voor haar vak en de toewijding waarmee zij haar werk verricht. Zij vindt het geweldig om zich te verdiepen in een persoon, samen doelen op te stellen en daar stap voor stap naartoe te werken. Het mooiste vindt zij dat elk persoon een andere aanpak nodig heeft en dat het elke keer een uitdaging is om die te vinden.

Fatma is creatief ingesteld. Deze creativiteit is niet alleen zichtbaar in toneelspelen, storytelling en in hoe zij zich kleedt, maar omdat het onderdeel is van wie zij is neemt ze het ook mee in haar werk. Haar rustige houding en het gebruik van humor zijn kenmerkend voor haar werkwijze.  

Opleiding

MSc Klinische psychologie

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)

CGT (Cognitieve gedrags-therapie)

VERS ( Vaardigheidstraining Emotie Regulatie)