Vanessa Wenners

Regiebehandelaar Jeugd / Orthopedagoog

Locatie

Over Vanessa Wenners

Met kinderen, jongeren en opvoeders werken is van jongs af aan een passie geweest voor Vanessa. Na het afronden van de middelbare school, nam ze de stap om naar Nederland te verhuizen om haar eerste studie te volgen. Na een tussenstop op St. Maarten waar ze werkte met tienerouders, besloot ze terug te keren om aan een tweede, meer verdiepende studie te beginnen. Doorzetten is een belangrijke eigenschap van Vanessa. Maar ook altijd naast opvoeders en jongeren staan, ze helpen waar ze kan en ze de empowerment tools geven die ze (op dat moment) nodig hebben. 

Na 13 jaar in de preventieve JGZ te hebben gewerkt, is Vanessa ervan overtuigd dat preventie erg belangrijk is en wilt ze hier graag haar steentje aan bijdragen. Los van studeren waar ze maar nooit genoeg van krijgt, geniet Vanessa van het schrijven, lezen, vrijwilligerswerk doen en sporten. Ze heeft drie kinderen, waarvan een al studerende dochter en is ze getrouwd. 

Vanessa geeft regelmatig lezingen en opvoedcursussen aan ouders en workshops aan kinderen waarvan de ouders uit elkaar/gescheiden zijn. Daarnaast leidt ze professionals op tot Triple P professionals. Ze is ook aandachtsfunctionaris Armoede en Hoogbegaafdheid-professional.


Opleiding

WO Pedagogische Wetenschappen/Orthopedagoog

HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Cursussen

(Allround) Triple P trainer (voor professionals en opvoeders)

Hoogbegaafdheid professional

Train de trainer opleiding Mediawijsheid en Mediaopvoeding

De kinderen scheiden mee

Hoofd Informatie afdeling GHOR Veiligheidsregio

Procesleider/deskundige Psychosociale hulpverlening bij rampen en crises

Geweldloos Verzet