Tessa van der Sluis

GZ-psycholoog/regiebehandelaar

Locatie

Over Tessa van der Sluis

Tessa van der Sluis is GZ-psycholoog en regiebehandelaar bij Family Supporters Flevoland (sinds 2024) en heeft inmiddels meer dan 25 jaar ervaring met behandeling en diagnostiek van psychische klachten zowel bij kinderen/jongeren als bij volwassenen.

In haar behandelingen is ze nieuwsgierig naar de mens achter de klachten en eventuele diagnoses. Samen met de cliënt gaat ze op zoek naar diens veerkracht en waarden, zoals: ‘waar word je blij van, wat is voor jou van waarde?’ (Acceptance and Commitment Therapy).
Tessa kijkt graag holistisch, met aandacht voor lichaam en geest die sterk met elkaar samenhangen. Hierbij maakt ze graag gebruik van oa mindfulness. Ze helpt cliënten meer inzicht in zichzelf te geven, waardoor er verandering kan optreden.
Tevens heeft ze oog voor de context van de cliënt en betrekt ze waar nodig het systeem rondom de cliënt.
Cliënten geven aan dat Tessa rust uitstraalt, empathisch is en doortastend. Ook dat ze een sfeer weet te creëren, waarbij de cliënt zich vertrouwd voelt om kwetsbaarheden te delen. Binnen haar behandeling is tevens ruimte voor humor en lichtheid.

Tessa is ook buitenpsycholoog, bij haar is het dus mogelijk om de therapie buiten te laten plaatsvinden. Uit onderzoek blijkt dat wandelen in de natuur een rustgevende uitwerking kan hebben. Onder andere voor angst- en stemmingsklachten is het goed om in beweging te zijn.
Ook heeft ze ruime ervaring met traumabehandeling middels onder andere EMDR.

Opleiding

kinder- en jeugdpsychologie
GZ-psycholoog
EMDR
Mindfulness