Renske Hak

Gezinscoach

Locatie

Over Renske Hak

Tijdens haar studie ontdekte Renske dat ze graag met gezinnen werkt. De dynamiek is in elk gezin anders en daarom vindt Renske het een mooie uitdaging om met gezinnen te werken. Voordat ze de kans kreeg om met gezinnen te werken, deed Renske eerst een aantal jaar ervaring op als begeleider van verschillende groepen binnen de gehandicaptenzorg. Daar ontdekte ze dat er vaak een onderliggende behoefte zit onder het gedrag dat aan de buitenkant te zien is. Daarom gaat Renske graag op zoek naar onderliggende behoeftes die er bij de verschillende gezinsleden kunnen spelen, zodat daar over gesproken kan worden. Dit is ook de reden waarom Renske zich in het contact met het gezin altijd richt op wie het gezin is en wat ze nodig hebben zodat ze daarbij aan kan sluiten.

Na een aantal jaar groepswerk ging Renske aan het werk in de ambulante hulpverlening als gezinsprofessional. Samen met gezinnen zoekt ze naar verbinding. Op die manier ontstaat er een fijne werkrelatie. Dit is iets wat Renske een belangrijk onderdeel vindt van het hulpverleningsproces. Door de verbinding die ontstaat, kan er gewerkt worden aan herstel en of verandering.

Renske werkt oplossingsgericht, omdat dit verder bouwt op de krachten die al aanwezig zijn in het gezin. In het werk is ze concreet, betrokken, praktisch ingesteld. Daarnaast straalt Renske in het contact rust en vertrouwen uit. Verder gaat ze graag de samenwerking aan met andere betrokken hulpverleners.

Tot slot is Renske getrouwd en een trotse mama van een zoon en een dochter. In haar vrije tijd is Renske graag buiten, geniet van contact met vriendinnen, familie en houdt ze van sporten. 

Opleiding

Post-HBO Systeem Therapeutisch Werker

Post-HBO Geef me de Vijf

HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening