Anouk Wijnker

Werkbegeleider

Locatie

Over Anouk Wijnker

Vanuit Anouk haar visie levert de kwaliteit van intensieve begeleiding een grote bijdrage om toe te werken naar zelfstandigheid en persoonlijke ontwikkeling. Het is dan ook voor haar een uitdaging om zich aan te sluiten bij FamilySupporters, juist omdat zij zich bezighoudt met veiliger en socialer leef- leerklimaat. In 2020 is Anouk gestart als GGZ- agoog bij FamilySupporters. Vanaf 2021 is zij ook werkzaam als werkbegeleider.

Door Anouk haar ervaringen in de jeugdhulp, geestelijke gezondheidszorg en onderwijs heeft zij geleerd dat een sociale en veilige omgeving belangrijk is om goede begeleiding te geven. Wanneer kinderen, jongeren en gezinnen zich binnen hun leefklimaat veilig voelen, zal dat leiden tot een prettige sfeer, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding van hoge kwaliteit.

Door Anouk haar werkervaringen is zij in contact gekomen met kinderen, jongeren en hun ouders ofwel verzorgers die door gedrags- en/of psychiatrische problemen worden gehinderd in hun functioneren en persoonlijke ontwikkeling. Deze doelgroep geeft haar de uitdaging om samen met hen hun ontwikkelpunten in kaart te brengen. Dit met als doel om realistische en motiverende doelen op te stellen. Door Anouk haar rustige en open houding geeft zij anderen de ruimte om zichzelf te ontwikkelen en tot nieuwe inzichten te komen.

Opleiding

Opleidingen:

Bachelor Maatschappelijk werk en dienstverlening met uitstroomprofiel tot GGZ-agoog

Onderwijsassistent

Cursussen:

Training Partnering for Safety

Persoonlijk Leiderschap