Carolien van der Rest

A&O Psycholoog, systeemtherapeut i.o.

Locatie

Over Carolien van der Rest

Carolien is sinds 2020 werkzaam als systeemtherapeut (NVRG lid i.o.) bij FamilySupporters op de locatie Haaglanden. Ze werkt met gezinnen (met affiniteit voor gezinnen met pubers), echtparen en veel met gescheiden ouders.

Carolien heeft geen standaard route gevolgd om hulpverlener te worden. Ze heeft meer dan 25 jaar werkervaring in het bedrijfsleven en bij de rijksoverheid. De rode draad in haar loopbaan is altijd geweest dat ze meer geïnteresseerd was in wat er tussen mensen gebeurde dan wat er inhoudelijk op tafel lag. Dat heeft ertoe geleid dat ze besloot om systeemtherapeut te worden. Haar ervaring als leidinggevende in grote organisaties maakt dat ze veel ruimte maakt voor de oplossingen die mensen zelf kiezen. Ze vindt dat iedereen regie op zijn of haar eigen leven en dus hulpverlening moet hebben, en gelooft in doen wat nodig is. Ze gaat met de gezinnen waarmee ze werkt op zoek naar wat er wel kan en hoe ze hun veerkracht kunnen vergroten. Daarbij vindt ze het belangrijk om naast ouders en kinderen te staan en samen te zoeken naar wat bij hen past. Ze werkt graag met niet-Nederlands-taligen (hoewel ze ook wel redelijk Frans en Duits spreekt, is de therapie dan in het Engels).

Carolien is empathisch, betrouwbaar, gebruikt graag humor en werkt vaak ‘feedback-gestuurd’. Het samen met een gezin werken aan hun eigen oplossingen, geeft Carolien veel voldoening en maakt haar werk betekenisvol.

Opleiding

- Basiscursus Signs of Safety

- Basis en verdiepende cursus beroep- en tuchtrecht

- Opleiding tot systeemtherapeut (NVRG lid i.o.)

- WO Sociale en organisatie psychologie