Amsterdam

Familysupporters Amsterdam is er voor alle leeftijden, van baby tot senior! Ook met bijzondere vragen of hardnekkige problemen ben je van harte welkom.

Het team van FamilySupporters Amsterdam ontvangt je graag in ons prachtige huis voor een kennismaking of andere afspraak. Bel of mail wel even van te voren, want we zijn vaak onderweg. We werken veel thuis bij onze cliënten. 

Je vindt ons in Amsterdam, op de Houtmankade 332. Je kunt ons onder andere bereiken met bus 22, bus 18, bus 21 en tram 3. We zitten in een redelijk druk gedeelte van de stad, kom je met de auto houd er dan rekening mee dat de parkeergelegenheid niet zo goed is en het betaald parkeren is.

Volwassen zorg GGZ 18+

Met sommige zorgverzekeraars hebben wij een contract of andere afspraken over de vergoeding en betaling van jouw zorg bij FamilySupporters. Als wij een contract hebben wordt jouw zorg volledig vergoed en hoef je zelf niks te doen. Met andere verzekeraars hebben wij geen contract. LET OP: Ben je verzekerd bij een van de verzekeringen van Achmea (zoals Zilveren Kruis, FBTO, Interpolis)? Daar geldt vanaf september 2023 een aanmeldstop. Voor cliënten die verzekerd zijn bij DSW en ENO kunnen wij geen vergoede zorg leveren. Hier lees je meer informatie over waar je op moet letten en waar jouw verzekeraar onder valt.

Aanmelden FamilySupporters Amsterdam

Forensische aanmeldingen: voor forensische volwassenen aanmeldingen hebben we ruimte, je bent van harte welkom als je door justitie of reclassering bent verwezen.

Volwassen aanmeldingen: Wij hebben momenteel een aanmeldstop voor volwassenen van 18-65 jaar. U kunt eind november contact met ons opnemen om te vragen naar de status van de aanmeldstop.

Ouderen aanmeldingen: voor aanmeldingen voor personen ouder dan 64 jaar hebben we nog ruimte in de GZSP (mits er geen WLZ indicatie op zit) en GGZ en kunt u zich gewoon aanmelden. Bent u jonger dan 65 maar heeft u problemen met bv. dementie of niet aangeboren hersenletsel, dan hebben wij plek. 

Voor kinderen en jongeren (< 18 jaar):  Door de grote drukte in de jeugdzorg, de aantallen aangemelde complexe casuïstiek en de regels in de stad voor de 10 kernpartners (zie Zorg om regio Amsterdam) zijn wij als hoofdspecialistische jeugdhulpverlener (en tevens kernpartner binnen Stichting JA!) momenteel genoodzaakt deze hoogspecialistische casuïstiek voorrang te geven. Dat wil zeggen dat dit gaat om casussen waarbij op meerdere gebieden hulp nodig is. Wij hopen op zeer korte termijn weer ruimte te hebben voor enkelvoudige vraagstukken (bijvoorbeeld kortstondige traumabehandeling, zoals EMDR, diagnostiek ADHD, alleen opvoedondersteuning). Voor enkelvoudige vraagstukken willen wij u in deze stad verwijzen naar deze website: Zorg om Regio Amsterdam om daar de juiste organisatie uit te kunnen kiezen passend bij de enkelvoudige hulpvraag. 

Jongeren in de knel

Wellicht ben je ongerust vanwege alle mediaberichten over het stoppen van GGZ-behandelingen voor jongeren in Amsterdam. FamilySupporters blijft jongeren nu en in de toekomstige jaren gewoon ondersteunen. Je kan op ons blijven rekenen!


Wil je een beroep doen op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)? Dan verwijzen we je graag naar een buurtteam via www.buurtteamamsterdam.nl