Amsterdam

Familysupporters Amsterdam is er voor alle leeftijden, van baby tot senior! Ook met bijzondere vragen of hardnekkige problemen ben je van harte welkom.

Het team van FamilySupporters Amsterdam ontvangt je graag in ons prachtige huis voor een kennismaking of andere afspraak. Bel of mail wel even van te voren, want we zijn vaak onderweg. We werken veel thuis bij onze cliënten. 

Je vindt ons in Amsterdam, op de Houtmankade 332. Je kunt ons onder andere bereiken met bus 22, bus 18, bus 21 en tram 3. We zitten in een redelijk druk gedeelte van de stad, kom je met de auto houd er dan rekening mee dat de parkeergelegenheid niet zo goed is en het betaald parkeren is.

Volwassen zorg GGZ 18+

Als FamilySupporters een contract met een zorgverzekeraar heeft, wordt de zorg volledig vergoed. Welke zorgverzekeraars dit wel of niet zijn kan je hier terugvinden. Je betaalt wel altijd eerst het wettelijk eigen risico, ongeacht welke zorgverzekering je hebt.

Ben je verzekerd bij een niet gecontracteerde zorgverzekeraar? Dan kan het voorkomen dat FamilySupporters een percentage eigen bijdrage moet vragen. Dat is afhankelijk van welk percentage deze verzekering vergoed van de tarieven voor de GGZ die door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) jaarlijks worden bepaald.

De (maximum)tarieven voor diagnose en behandeling zijn te vinden op de website van de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit).

Aanmelden FamilySupporters Amsterdam

Forensische aanmeldingen: voor forensische volwassenen aanmeldingen hebben we ruimte, je bent van harte welkom als je door justitie of reclassering bent verwezen.

Volwassen aanmeldingen:

10 juni 2024: Momenteel hebben wij beperkt plek voor nieuwe aanmeldingen binnen de volwassenen zorg. Wij zullen per aanmelding op maat bekijken of wij een passende behandelaar beschikbaar hebben

Volwassenen aanmeldingen 65+:

Er wordt bij elke verwijzing op maat gekeken of wij een passende behandelaar beschikbaar hebben.

Vanaf 2024 leveren wij alleen zorg binnen de GGZ. Heeft u als verwijzer een Specialist Ouderengeneeskunde nodig, verwijs ik u naar NOA eerste lijn.

Voor kinderen en jongeren (< 18 jaar):  Door de grote drukte in de jeugdzorg, de aantallen aangemelde complexe casuïstiek en de regels in de stad voor de 10 kernpartners (zie Zorg om regio Amsterdam) zijn wij als hoofdspecialistische jeugdhulpverlener (en tevens kernpartner binnen Stichting JA!) momenteel genoodzaakt deze hoogspecialistische casuïstiek voorrang te geven. Dat wil zeggen dat dit gaat om casussen waarbij op meerdere gebieden hulp nodig is. Wij hopen op zeer korte termijn weer ruimte te hebben voor enkelvoudige vraagstukken (bijvoorbeeld kortstondige traumabehandeling, zoals EMDR, diagnostiek ADHD, alleen opvoedondersteuning). Voor enkelvoudige vraagstukken willen wij u in deze stad verwijzen naar deze website: Zorg om Regio Amsterdam om daar de juiste organisatie uit te kunnen kiezen passend bij de enkelvoudige hulpvraag. 

Jongeren in de knel

Wellicht ben je ongerust vanwege alle mediaberichten over het stoppen van GGZ-behandelingen voor jongeren in Amsterdam. FamilySupporters blijft jongeren nu en in de toekomstige jaren gewoon ondersteunen. Je kan op ons blijven rekenen!


Wil je een beroep doen op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)? Dan verwijzen we je graag naar een buurtteam via www.buurtteamamsterdam.nl


[Update 15-04-2024: FamilySupporters heeft momenteel een aanmeldstop voor mensen die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis en alle bijbehorende labels. Dit zijn: Zilveren Kruis, Interpolis, FBTO, De Friesland, Ziezo en De Christelijke Zorgverzekeraar. We moeten je op dit moment doorverwijzen naar de afdeling Zorgbemiddeling van jouw zorgverzekeraar zodat je elders geholpen kan worden.]