Eefje Kerstens

Gezinscoach / MYmind trainer / video-hometrainer

Locatie

Over Eefje Kerstens

Eefje is een positieve, lieve gezinscoach met een open blik die gezinnen helpt om een ademruimte te nemen. Ze woont met haar zoontje, vriend, hond en kat in Amsterdam. Ze wordt vrolijk van lopen in de natuur en neemt zowel deze vrolijkheid als het lopen graag mee in haar werk.

Eefje is in 2012 begonnen als pedagoog bij een stichting voor kinderen met autisme waar ze hen ondersteunde in het werken aan hun zelfvertrouwen en sociale interactie, en opvoedingsondersteuning aan hun ouders bood. Eefje hanteerde toen al een omgevingsbewuste, verbindende aanpak. Dit was en is voor haar vanzelfsprekend omdat ze behalve pedagoog ook sociaal geograaf is. Al tijdens haar studieperiode zag ze de invloed van omgeving op opvoeding en vice versa. In de jaren hierna begeleidde Eefje groepen ouders die nieuw waren in Nederland om samen te praten over opvoedvragen. Daarnaast gaf ze (naast aardrijkskunde) ook lessen in mindfulness op een middelbare school en was hier mentor. Toen ze merkte dat ze binnen het onderwijs van haar rol als mentor van eersteklassers en hun ouders de meeste energie kreeg, besloot ze het lesgeven achter zich te laten en zich weer volledig te gaan richten op opvoedingsondersteuning.

Als gezinscoach onderzoekt Eefje samen met ouders en kind(eren) in hun omgeving wat mogelijk en nodig is. Maar ze helpt ze ook naar binnen te kijken. Eefje is MYmind-trainer voor kinderen met ADHD, autisme of internaliserende problematiek en hun ouders. Hierbij doorlopen ouders parallel aan en samen met hun kind een mindfulness-traject in combinatie met mindful yoga, in groepen gezinnen of als individueel gezin. Daarnaast laat Eefje ouders door middel van video-hometraining (VHT) meekijken in hun eigen gezin om zo stil te staan bij hun eigen kracht en die van hun kind. Op deze manier helpt Eefje hen nog meer zelfvertrouwen in het ouderschap te ervaren.

Opleiding

Master Pedagogische Wetenschappen, Opvoedingsondersteuning, UvA

Master Sociale Geografie, UvA

Master Interdisciplinaire Lerarenopleiding aardrijkskunde, UvA

MYmind trainersopleiding voor mindfulness en mindful yoga gezinnen ADHD/autisme, CVM

.b trainersopleiding voor mindfulness bij jongeren in het voortgezet onderwijs, CVM

Post-HBO opleiding NT2-docent, RU

Video-hometraining (VHT) trainersopleiding (i.o.), AIT