Bertine Termeer

Gezinscoach, Psychosociaal hulpverlener, Ecologisch pedagoog

Locatie

Over Bertine Termeer

Bertine heeft ruim twintig jaar ervaring in het werken met kinderen en ouders. Haar route loopt via de kinderopvang naar ecologisch pedagoog. Ze gaat op een respectvolle manier met je op ontdekkingsreis, op zoek naar ieders eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Ze helpt deze in te zetten in situaties die voor gezinnen of gezinsleden moeilijk zijn. Dit gebeurt stap voor stap, op een speelse wijze die aansluit bij de interesses van het gehele gezin of gezinsleden. De client en de hulpvraag staan tijdens het traject centraal. Gelijkwaardigheid, wederzijds vertrouwen, open communicatie en respect staan bij Bertine hoog in het vaandel.

Kenmerkend voor Bertine is dat ze graag buiten de gebaande paden kijkt. Een beetje avontuur, een vleugje humor, creativiteit, spel, bewegen in de natuur en haar honden als co-coach maken dat er bij vrijwel iedereen aansluiting gevonden kan worden. Bertine vindt het belangrijk dat de kinderen en ouders die ze ondersteunt zich op hun gemak voelen, omdat dit hen helpt om gemakkelijker in hun kracht te komen en van daaruit te groeien. Een ontspannen sfeer die veilig voelt is hiervoor een pré.

Bertine biedt individuele- en gezinsbegeleiding en behandeling, daarnaast ook SoVa-trainingen.

Sinds 2021 is Bertine werkzaam bij FamilySupporters. De holistische benadering van FamilySupporters past helemaal bij haar.

Opleiding

HBO ecologische pedagogiek

Diverse cursussen op gebied van opvoeden (o.a. poepmethode), Gezinsrelaties, complexe scheidingen,  Rouw en verlies, SoVA, HSP en HB.