Hanna Rietdijk

Regiebehandelaar Kind & Jeugd en Systeemtherapeut i.o

Locatie

Over Hanna Rietdijk

Hanna werkt ruim 17 jaar in de jeugdhulpverlening, waarvan 11 jaar als mdft-therapeut en mdft-supervisor. Hierdoor heeft zij veel ervaring in het werken met gezinnen waarbij er op meerdere levensgebieden tegelijk problemen aanwezig zijn. Hanna vindt het in haar werk belangrijk om goed te kijken en te luisteren naar alle gezinsleden en samen op zoek te gaan naar de betekenis van het aanwezige gedrag, de gesproken woorden en de aanwezige emoties.
Als het begrip voor elkaar vergroot dan kan er weer ruimte ontstaan voor onderlinge verbinding en verandering. Dit is wat Hanna enthousiast maakt over het werken met gezinnen.

Geen enkel persoon of gezin is hetzelfde waardoor het werken met gezinnen vaak lijkt op een puzzel die gelegd moet worden. Zij maakt die puzzel graag met het gezin samen. De gezinsleden weten het beste hoe het reilen en zeilen in hun gezin eruit ziet, wat ze hierin willen behouden en wat aandacht nodig heeft. 
Hanna houdt hierin het overzicht en draagt er zorg voor dat ieders kant van het verhaal, elk puzzelstukje er mag zijn en een plek krijgt in het geheel. Hanna is rustig, opmerkzaam en haar humor geeft ontspanning en relativeert.

Hanna wil zich graag blijven ontwikkelen en is in 2023 gestart met de opleiding tot systeemtherapeut. Hardlopen geeft haar energie en helpt haar bij het leegmaken van haar hoofd. Hanna is getrouwd en moeder van een zoon. 

Opleiding

-       HBO Toegepaste Psychologie

-       MDFT-Therapeut

-       MDFT Supervisor

-       Geweldloos verzet/verbindend gezag

-       Master Contextuele Benadering

-       Systeemtherapeut in opleiding