Fatima Habibi

Psycholoog

Locatie

Over Fatima Habibi

Fatima werkt als psycholoog bij FamilySupporters Flevoland in Almere. Zij heeft haar Master Klinische Kinder- en Jeugdpsychologie aan de Universiteit van Utrecht afgerond en heeft daarna bij verschillende organisaties gewerkt op het gebied van Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

Bij FamilySupporters Flevoland werkt Fatima met kinderen, adolescenten en (jong)volwassenen. Zij voert intake- en adviesgesprekken, verricht diagnostisch onderzoek en geeft individuele behandeling. Ook doet Fatima oudergesprekken/ ouderbegeleiding ter ondersteuning van behandeling.

Na haar studie aan de Universiteit van Utrecht is Fatima verder gegaan met het volgen van scholing en supervisie om haar vaardigheden en competenties verder uit te bereiden. Op dit moment is Fatima in opleiding tot cognitief gedragstherapeut en schematherapeut. Ook heeft zij scholing gedaan voor EMDR therapie.

Fatima is rustig van aard, houdt van humor, is meelevend, oprecht en heeft een vriendelijke uitstraling. Cliënt schrijft het volgende over Fatima: 'Ik vind Fatima enorm empathisch met vrijwel altijd een lach op haar gezicht die erg aanstekelijk is. Daarnaast betrekt zij me enorm bij de behandeling. Het is namelijk niet zo dat wij enkel een oefening doen maar zij licht het toe en betrekt zichzelf ook erbij dus ik krijg daardoor gelukkig niet het gevoel dat ik het allemaal zelf moet doen. ‘

Bij Fatima staat de cliënt centraal. Zij vindt het belangrijk dat de cliënt zich gehoord en begrepen voelt. Verder houdt Fatima van diversiteit en is zij geïnteresseerd in allerlei culturen en achtergronden. Hoewel Fatima de culturele achtergrond van de cliënt in acht neemt, vindt zij het ook belangrijk om stil te staan bij het individu zelf. En dat is ook wat fijn is aan het werken bij FamilySupporters; er is zowel aandacht voor het individu als voor het systeem waar het individu vandaan komt.

Opleiding

Master Klinische Kinder- en Jeugdpsychologie

Cognitief gedragstherapeut i.o.

Schematherapeut i.o.

Basiscursus EMDR