Petra Spuijbroek

GZ psycholoog, systeemtherapeut, EMDR practioner, IMH specialist DAIMH

Locatie

Over Petra Spuijbroek

De afgelopen 6 jaar heeft Petra gewerkt bij MOC Kabouterhuis Hoofddorp en Noord als GZ psycholoog met 0-7 jarigen. De 17 jaar daarvoor werkte ze bij Rivierduinen Centrum Autisme. Daarvoor was ze betrokken bij de start van de Dagbehandeling van Curium in Oegstgeest en door de grote interesse voor Autisme werd ze orthopedagoog en GZ psycholoog; geïnspireerd door deze laatste opleiding werd ze Systeemtherapeut en Infant Mental Health specialist. De interesse voor trauma gerelateerd onderzoeken en werken zorgde voor de opleiding tot uiteindelijk EMDR practioner.

In het werkzame leven naast 9 jaar directeur, 9 jaar leidinggevende en nog eens twee jaar leidinggevende ook eigenaar sinds begin 1992 van een eigen praktijk Ziezo-praktijk en werkt daar met gezinnen, echtparen en doet veel EMDR. Daarnaast is ze supervisor NIP K&J en begeleid supervisie trajecten en intervisies. Ooit in het Montessori onderwijs gestart als leidster en directeur van een te starten Montessorischool zit onderwijs geven in het bloed en was ze betrokken bij RINO, NSPOH en gaf cursussen en trainingen. De laatste 6 jaar voor de Jonge Kind Academie in Amsterdam, hetgeen nog doorloopt.

Vier kleinkinderen en drie kinderen geven veel plezier buiten en binnen en vullen haar vrije tijd, daarnaast houdt ze van reizen, spreken op congressen en is dol op lezen. Gelukkig daarvoor ook veel tijd!

Energie te over, zelfs na 48 jaar werken nog niet genoeg van het geweldige vak met al zijn facetten en alle verschillende systemen. 

Opleiding

Leerkracht Basis onderwijs 1981

Autismespecialist Post HBO 1997

Orthopedagoog 2000

GZ psycholoog 2007

Systeemtherapeut 2011

EMDR practioner

IMH Specialist DAIMH