Ellen Rotman

Psycholoog NIP en regiebehandelaar Jeugd

Locatie

Over Ellen Rotman

Ellen is Psycholoog NIP en regiebehandelaar Jeugd bij Family Supporters Rijk van Nijmegen.

Ellen heeft inmiddels een brede ervaring in (proces)diagnostiek en behandeling van kinderen, adolescenten en hun ouders/verzorgers. Haar specialisaties zijn gedragsproblemen, ontwikkelingsproblemen (zoals ADHD en autisme), depressie, angst en ouder-kind relatie problemen.

 Naast de geleerde kennis zet Ellen opgedane vaardigheden en creativiteit in om de hulp zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen en behoeftes van een individu of gezin. Dit gebeurt vanuit nabijheid en respect. Ellen motiveert daarbij om uit de comfort zone te stappen en op zoek te gaan naar hoe jullie doelen te bereiken. Dit kan op individueel vlak of systemisch vlak door de juiste inzichten en handvatten toe te reiken voor verdere ontwikkeling.

Leefstijl, mentale en fysieke gezondheid ziet Ellen als belangrijke pijlers in het algemeen functioneren van elk persoon en voegt zij samen in behandelprocessen. Daarbij belicht Ellen de hulpvragen altijd in een breder spectrum: het welbevinden in het gezin, de relatie, de sociale omgeving en in opleiding/werk. Ellen denkt in mogelijkheden, persoonlijke prioriteiten en positieve doelen. Kort, krachtig en resultaatgericht.  

Opleiding

Master Ontwikkelingspsychologie Radboud Universiteit Nijmegen

Psychodiagnostiek en behandeling ASS, ADHD, NAH, Hoogbegaafdheid

Gesprekstechnieken (CGT, MI, RT) in (groeps-) behandeling

Systeemgericht werken

Casemanagement en contextueel werken in multiprobleemhuishoudens

Inzicht en Preventie van agressie(vormen)