Ellen Rotman

Psycholoog

Locatie

Over Ellen Rotman

Ellen heeft brede ervaring in psychodiagnostiek en behandeling van kinderen, adolescenten en volwassenen. Zij werkt vanuit vertrouwen; vertrouwen in dat jij wel anders wilt, maar niet weet hoe. Daarbij is het belangrijkste om samen te werken in het bereiken van jouw of jullie persoonlijke doelen. Ellen doet dit vanuit verbinding, invoelingsvermogen, het bieden van duidelijke kaders en (waar nodig confronterende) inzichten. Dit alles vanuit nabijheid en respect.

 Naast haar kennis zet Ellen opgedane vaardigheden en creativiteit in om de diagnostiek en behandeling zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen en behoeftes van een individu of gezin. Ellen motiveert daarbij om die zo belangrijke stap uit de comfort zone te zetten; het probleem dat je al jaren kent, maar vooralsnog niet aan durft te gaan. Door dit met vertrouwen juist wel aan te gaan, met de uitdagingen die daarbij horen, wordt ervaren dat het anders kan dan altijd gedaan is. Je komt dan veel meer in je kracht. Dit kan op individueel vlak of juist systemisch door de juiste inzichten en handvatten toe te reiken voor verdere ontwikkeling.

Leefstijl, mentale en fysieke gezondheid ziet Ellen als belangrijke pijlers in het algemeen functioneren van elk persoon en voegt zij samen in behandelprocessen. Daarbij belicht Ellen de hulpvragen altijd in een breder spectrum: het welbevinden in het gezin, de relatie, de sociale omgeving en in opleiding/werk. Ellen denkt in mogelijkheden, persoonlijke prioriteiten en positieve doelen. Kort, krachtig en resultaatgericht

Opleiding

Master Ontwikkelingspsychologie

Postdoctorale cursus:

Psychodiagnostiek en training ASS, ADHD, NAH, Hoogbegaafdheid.

Gesprekstechnieken (CGT, MI, RT) in (groeps-) behandeling.

Inzicht en Preventie van agressie(vormen)