Suzanne ter Steege-van de Graaf

psycholoog

Locatie

Over Suzanne ter Steege-van de Graaf

Suzanne werkt als psycholoog binnen Familysupporters Kennemerland. Zij is getrouwd en heeft twee jonge kinderen. Ze is in 2012 afgestudeerd als klinisch psycholoog en arbeids- en organisatiespycholoog en heeft recent de VGCT opleiding (Cognitieve Gedragstherapie) afgerond. Daarmee ben je een cognitief gedragstherapeut, een vorm van therapie waarbij je –voornamelijk door oefeningen– leert om anders tegen problematische situaties aan te kijken en er anders mee om te gaan.

Ze heeft met verschillende doelgroepen gewerkt waaronder jongeren en volwassenen met trauma’s, diverse angsten, depressie en somberheid. De afgelopen jaren heeft ze vooral veel ervaring op gedaan op het gebied van autisme en AD(H)D bij (jong)volwassenen.

Het is voor Suzanne van belang dat iemand zich gehoord en gezien voelt. In het proces ligt vooral de nadruk op: het is goed zoals je bent. We proberen samen te ontdekken wat je sterke kanten zijn en hoe je deze meer kan gaan voelen en kan gaan inzetten. Maar ook waar zit je energielek? En doe je wel wat je leuk vindt? Het vinden van balans in het dagelijks leven is uiteindelijk het doel waarbij het opdoen van energie en hebben van rustmomenten heel belangrijk is.

Suzanne beseft dat cliënten altijd een gezin of thuissituatie hebben om hen heen. Suzanne probeert ook naar het grotere geheel te kijken en indien nodig zal zij ook daar met jou naar kijken of daarin wellicht nog hulp gewenst is.

Suzanne heeft een rustige, accepterende, warme en open houding. Ze bekijkt per persoon wat werkt en wat diegene nodig heeft.

Suzanne volgt de VGCT opleiding en is lid van het FANN (Female Autism Network Netherlands).

Opleiding

Klinische psychologie

Arbeids- en organisatiepsychologie

VGCT i.o