Ellen Neijenhuis

Dramatherapeut

Locatie

Over Ellen Neijenhuis

Ellen is dramatherapeut en helpt bij het herkennen en doorbreken van patronen die vanuit overleving zijn ontstaan. Eigenlijk bij elk patroon wat er iemand in de weg staat om prettige relatie met zichzelf en de ander te hebben en opgewassen zijn tegen stress en tegenslagen.

In dramatherapie word er gewerkt met diverse spelvormen.  Er is zoveel mogelijk op de spelvloer dat deze vorm van therapie laagjes aanraakt waar je met praten alleen niet komt. Het werken met symbolen, verhalen en rituelen geven uiting aan emoties en geven heftige gebeurtenissen en/of verlies een plek. Met rollen spelen onderzoek je verschillende ikken, eigenschappen en mogelijkheden.  En kan je oefenen met nieuw gedrag.

Door te spelen bied dramatherapie de ruimte om al doende te leren, op een nieuwe manier te kijken en met problemen om te gaan.   Balans tussen denken, voelen en doen!

Ellen werkt sinds 2002 in de geestelijke gezondheidszorg en heeft met kinderen, volwassenen en ouderen gewerkt. Met enthousiasme en een flinke dosis humor geeft ze therapie. Ook deinst ze niet terug om op een liefdevolle en respectvolle wijze te confronteren.  Ze heeft heel snel scherp waar mensen in hun proces zijn en wat hun tegenhoudt in wat ze eigenlijk willen. Ellen bied inzicht en zeker ook uitzicht. Spelenderwijs, tot dat iemand op eigen kracht weer verder kan.

Opleiding

Vaktherapie Drama – Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Developmental Transformations – Institute of Developmental Transformations San Francisco, USA

Loopbaancoach – NCOI Opleidingen