Anique Bervoets

Psycholoog

Locatie

Over Anique Bervoets

Anique komt uit Brabant maar woont al enige tijd in de randstad. Anique is heel haar leven al nieuwsgierig geweest naar zichzelf, de ander en de relatie tussen mensen. De studie psychologie was dus een logische vervolgstap. Na haar studie is ze gestart met werken bij een leuke start-up die zich bezig houdt met e-Health. Ze was veelal bezig met de ontwikkeling van online modules ter ondersteuning van behandelingen en wist hier behandelaren voor in te werken en te enthousiasmeren. De innovatieve kant van de zorg heeft haar geïnteresseerd, omdat dit de eigen regie van mensen aanspreekt, maar een combinatie met zelf in gesprek gaan met mensen, leek nog beter bij haar te passen.

Anique is een open, betrokken en positieve collega en behandelaar, met een brede interesse. Ze is graag met verschillende dingen bezig en werkt met zowel gezinnen als met de gezinsleden apart en vindt het leuk om groepstrainingen te geven. Ze krijgt energie van samen met mensen zoeken naar nieuwe inzichten of ingangen voor verandering.
Anique heeft ervaring met het samen onderzoeken naar waar bepaald gedrag vandaan komt en om vervolgens samen te kijken wat kinderen, jongeren of volwassenen nodig hebben zodat ze weer beter in hun vel zitten of zich weer op een fijne manier verder kunnen ontwikkelen. Wat ze in haar werk belangrijk vindt ze is om vanuit nieuwsgierigheid en een open blik aan te sluiten bij de behoeften & het tempo van de ander. Ruimte en aandacht hiervoor te nemen en een samenwerking aan te gaan vanuit openheid en vertrouwen. De ander aan het denken te zetten en samen te kijken naar mogelijkheden ipv onmogelijkheden, naar waar er ruimte is voor beweging en dit de ander zelf laten ervaren. De combinatie tussen begrijpen en ervaren is iets waar ze in gelooft. Zo gaan we samen stap voor stap aan de slag en kijken we wat werkt voor jou/jullie.

Op persoonlijk vlak vindt Anique het naast chillen (films, niks doen) ook belangrijk om in beweging te blijven. Sporten, wandelen, zingen, lezen of zich verdiepen in iets nieuws is iets waar ze energie uit haalt; want ’Als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je wat je altijd hebt gekregen.

Opleiding

Klinische en gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht

COMET

CGT basis

Schematherapie basis

Triple p groepstraining niveau 4

Theraplay level 1

Signs of safety inleidende cursus IMH