Bootcamp for kids

Bootcamp_for_kids_kleinb.jpg

Moe maar voldaan

De laatste week van de zomervakantie, organiseerden we een bootcamp voor kids. Het werd mooier dan we hadden durven dromen.

Kinderen met leer- en/of gedragsproblemen, een ontwikkelingsachterstand/ aandoening, (faal)angst of een laagzelfbeeld, maar bovenal met hun eigen prachtige kwaliteiten en potentie, kwamen iedere dag bij ons. Dagelijks werkten ze 3 uur in een 1 op 1 sessie met 2 behandelaren, met tussendoor een gezamenlijk spelletjes moment.

Beide behandelaren zijn gecertificeerd in de Feuersteinmethode. Vanuit deze methode zetten we niet in op het gedrag zelf, maar op het onderliggende denkproces. Wij kennen geen methode die zo diep, zo precies en zo humaan kijkt naar het menselijk functioneren. Het gaat ervan uit door het onderliggende denkproces te versterken, iedereen tot leren kan komen ongeacht de ernst van de problematiek. Iedereen heeft potentie en het recht om mee te doen in de maatschappij! Door bewust te worden van het hele denkproces (de cognitieve functies) die we nodig hebben om een taak te kunnen volbrengen en deze te trainen, wordt het leren zelf een leuke uitdaging en krijgt het zelfvertrouwen een enorme boost. Of het nou gaat om het begrijpen van sociale-interacties, het leren verplaatsen in de ander of het maken van taken op school. Voor alles hebben we een goed gevulde denk-gereedschapskoffer nodig. Als behandelaar is het echt een cadeautje om iets wezenlijks te kunnen trainen, ipv alleen op gedrag te sturen.

Als het leren en begrijpen beter gaat, wordt alles leuker! Wij trainen skills for life (Hoe we dat doen, komen we graag eens vertellen!).

Kinderen die van school gestuurd worden naar het SBO, kinderen die eerst doen en dan pas denken, kinderen die denken dat ze niks kunnen of ouders die horen wat er allemaal niet mogelijk is met hun kind, kinderen met een aandoening/NAH, tot hoogbegaafden die geen idee hebben hoe ze het eigenlijk moeten doen. Ze kunnen allemaal profiteren van deze aanpak.

Tijdens de bootcamp voelden kinderen zich gezien, want eindelijk ging er iemand naast hen staan die hen lieten zien HOE ze wel iets konden volbrengen. We kregen van ouders terug dat ze hun kind zagen opengaan als een bloem. Een ander kind zei dat hij nog wel 10 jaar wilde blijven, hij kon eindelijk lekker leren! Een ander zei weer, dat ze via de leukste spelletjes had leren zichzelf te remmen en minder boos werd. Hoe? Ze had geleerd dat er meerdere oplossingen mogelijk zijn en deze informatie beter te ordenen en te verwerken.

Op de foto zien jullie de ouders, de kinderen en ons; moe maar voldaan! We hebben net afsluitend een lunch gegeten, verzorgd door de kinderen. Wanneer er een volgende Bootcamp plaatsvindt, zullen we dit op tijd communiceren. Kinderen van alle vestigingen van Family Supporters zijn van harte welkom!

Maartje, Laksmi en Anne.