Manouk Aciksoz-Corver

Psycholoog / Gezinscoach / Video Home Trainer

Locatie

Over Manouk Aciksoz-Corver

Manouk is positief, enthousiast en houdt van wat ze doet, namelijk: samen met kind en het gezin kijken naar wie zij zijn, waar ze op dat moment tegenaan lopen, wat hun krachten zijn en hoe die kunnen worden ingezet om de situatie te verbeteren. Ze is er van overtuigd dat hoe pittig de situatie op dat moment ook voelt er altijd dingen zijn die goed gaan en dat dit te danken is aan de kwaliteiten die het kind en het gezin al hebben. Het is voor Manouk erg belangrijk dat het kind en het gezin zich op hun gemak voelen tijdens de afspraken en er zal dan ook samen worden gekeken naar hoe de afspraken het beste invulling te geven. Werkt een sessie voor jou bijvoorbeeld het beste tijdens een wandeling buiten, helpt het om een keer een vriend(in) mee te nemen of werkt het om soms wat creatiefs te doen? Dan is dat zeker mogelijk!

Jongeren hebben aan Manouk aangegeven het prettig te vinden dat ze werkt met humor en zich aan gemaakte afspraken houdt. Van ouders met jonge kinderen heeft ze vaker te horen gekregen dat hun kinderen het leuk vinden om te komen om “spelletjes te doen en te praten”.

In 2016 is Manouk afgestudeerd als Klinisch Ontwikkelingspycholoog in Amsterdam. Na haar studie heeft ze wegens haar interesse in de criminele jeugdkant ook Criminologie gestudeerd. Manouk heeft op basisscholen gewerkt met kinderen die gedragsproblematiek vertoonden en kinderen met een vluchtelingenachtergrond. Vervolgens heeft ze in de GGZ gewerkt en heeft zij ervaring opgedaan met uiteenlopende hulpvragen. Zo heeft zij meerdere multi-stress gezinnen begeleid, samengewerkt met Veilig Thuis en gewerkt met (jonge) kinderen met o.a. trauma, hechtingsproblematiek, depressie, suïcidale gedachten, laag zelfbeeld, angst, autisme en ADHD. Manouk doet zowel diagnostiek als behandeling en heeft zich de laatste tijd vooral gericht op kinderen in basisschoolleeftijd. Voor de behandeling maakt Manouk gebruik van o.a. Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Theraplay, Video Home Training en EMDR.

Opleiding

MSc Criminologie (VU)

MSc Klinische Ontwikkelingspyschologie (UvA)


Cursussen en trainingen

V.G.C.T. in Opleiding

Level 1 Theraplay en MIM 

Basistraining EMDR Kind en Jeugd 

Video Home Training 

Verbindend Gezag

Cognitieve Gedragstherapie Kind en Jeugd: basis en verdieping 

Signs of Safety 

Cultuursensitief Werken 

Samen Werken aan een Veilig Thuis

Passend Onderwijs 

Handelingsgericht Werken 

 

Turkse taal – Niveau 2A