Tamara Dirksen

stagaire

Locatie

Over Tamara Dirksen

Tamara is stagiaire Forensische Gezinspedagogiek, aan de Universiteit Leiden. Anders dan de naam doet vermoede, richt deze studie zich niet specifiek op delictgedrag bij jongeren. Deze studie richt zich voornamelijk op de effecten van complexe opvoedsituaties op de ontwikkeling van kinderen. Binnen deze studie staat de vraag centraal op welke manier ouders het beste geholpen kunnen worden, zodat hun kinderen zich (weer) goed kunnen ontwikkelen.

Tamara heeft een lange ervaring binnen de Jeugdbescherming, waarbij haar expertise lag op het jonge kind en het werken binnen een kinderbeschermingsmaatregel. Binnen ingewikkelde opvoedsituaties praat zij open en respectvol, zodat er opening ontstaat om passende hulp te kunnen bieden. Daarnaast heeft zij veel ervaring als docent en trainer en vindt zij het leuk haar passie voor het werk over te brengen.

Binnen deze stage wil Tamara leren onderzoek te doen naar de ontwikkeling van kinderen en hoe zij ouders en kinderen advies kan geven dat aansluit bij zowel de ouders als het kind. Tamara is nieuwsgierig op welke manier je diagnostisch onderzoek kunt vertalen naar opvoedadvies en behandeling. Verder is Tamara benieuwd naar de samenwerking tussen de verschillende collega’s en de manier waarop deze een behandelteam vormen.

Opleiding

Maatschappelijk werk en dienstverlening, Hogeschool van Amsterdam

Premaster Pedagogische Wetenschappen, Universiteit Leiden

Master Forensische Gezinspedagogiek, Universiteit Leiden