De paarse krokodil.


De paarse krokodillen column van Rob.

Je kan ervan denken wat je wil -en knettergek is ie- maar die Trump brengt me wel op ideeën. “Stop voting” in navolging, als een nederlaag daar is of een overwinning moet worden gestolen.

Stel: Ajax staat voor tegen Liverpool en het is de 70e minuut. “Stop voetballen”. Klaar ben je. De zege in de pocket.

Stel: Er is een aanbesteding waar een van onze vestigingen het onderspit dreigt te delven. En het plan mag alleen per post worden aangeleverd -er zijn nog gebieden waar paard en wagen het favoriete vervoermiddel is dus why not-. Dan haalt een ploeg onder leiding van 3 officemanagers -ik wijs de vrijwilligers wel aan- gewoon alle brievenbussen weg, als de onze veilig en wel per post bezorgd is. Trump did it in enkele staten -ik geloofde niet wat ik zag- dus dat schept precedenten.

Stel: een verzekeraar wil een DBC maar half betalen. Dan doe je net als in Arizona bij het stembureau: je gaat voor het gebouw van die verzekeraar protesteren en demonstreren. Maar niet in je goeie goed: trainingspakkie aan en een stuk of 3 wapens omgegordeld -kijk eens naar de foto’s die daar in Arizona gemaakt zijn- en mocht de verzekeraar niet meteen de eis inwilligen dan is het met dat wapentuig zo geregeld.

Alle paarse krokodillen zouden door gekko Trump vast binnen no time worden opgeruimd in ons land. Misschien Linda vragen of ze nog een plekkie voor een stagiaire heeft in Friesland: kunnen we nog heel wat van leren.

Wij zijn ook niet lekker hier. Toen de KLM-piloten met een inkomen van ruim boven de 2 ton aanvankelijk niks wilden inleveren aan loon terwijl KLM 4 miljard van uw geld krijgt om boven water te blijven, voelde ik plaatsvervangende schaamte. Politiemensen krijgen 300 euro voor bewezen diensten tijdens deze corona-crisis, zorgmedewerkers als ze aan 100 criteria voldoen een eenmalige bonus van 1000 euro en onze KLM-piloten meenden dat een loonoffer te veel van het goede was.

In Amerika is iets goed mis. Maar hier ook.


Rob Oudkerk - Arts & adviseur