Ymke ten Bokkel Huinink

Psycholoog voor kinderen en jongeren

Locatie

Over Ymke ten Bokkel Huinink

Binnen Family Supporters is Ymke werkzaam als psycholoog voor kinderen en jongeren. Hiervoor heeft ze met veel plezier gewerkt bij De Opvoedpoli als ambulant begeleider en heeft ze ervaring opgedaan in diagnostiek, (gezins)begeleiding en behandeling met uiteenlopende leeftijden en problematieken.

 Werken vanuit contact en verbinding staat bij Ymke voorop. Veel mensen vinden het best eng of spannend om hulp te zoeken, dus Ymke vindt het belangrijk om de tijd te nemen om met elkaar kennis te maken en een band op te bouwen. Het creëren van en veilige plek waar kinderen en jongeren, maar ook hun ouders, zichzelf durven te zijn. Pas als je je vertrouwt en veilig voelt, durf je je immers kwetsbaar op te stellen en open te zijn over waar je echt mee zit. Het vormt de basis voor een goed hulpverleningstraject.

 Het samen ‘puzzelen’ met de client geeft haar keer op keer weer energie. Samen onderzoeken wat er precies speelt, wat er achter het gedrag ligt, wat er nodig is om bijv. elkaar weer beter te begrijpen of beter in je vel te komen. Het is prachtig om te zien als puzzelstukjes op zijn plek vallen en de client weer in zijn of haar kracht komt te staan. 

Opleiding

WO Kinder- en Jeugdpsychologie

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

Basiscursus Een Taal Erbij