Victoria Murillo de Koning

Danstherapeut

Locatie

Over Victoria Murillo de Koning

Victoria Murillo de Koning, is een zelfstandig gevestigde danstherapeut en psycholoog. Haar passie is: mensen via dans laten groeien. Begin 2012 heeft ze in Amersfoort haar praktijk IK BEN IK DANS opgericht, met een breed scala aan danscursussen voor kinderen en volwassenen. Haar lievelingscursus was Dansen met je kind! Sinds 2018 richt ze zich uitsluitend op danstherapie.

In haar thuisland El Salvador groeide ze op te midden van oorlog. Door die onveilige situatie was ze als kind verlegen en kon ze zich moeilijk uiten. Dansen werd haar uitlaatklep. Vanaf haar zesde danste ze op alle mogelijke muziekstijlen: pop, moderne muziek, volksmuziek. Dansen heeft haar geholpen haar moeilijke achtergrond te verwerken. Het heeft haar laten groeien als mens. Als danstherapeut zet ze die ervaring en haar opleiding in om andere mensen te helpen. Zodat ze tegen zichzelf kunnen zeggen als ze in de spiegel kijken: je mag er zijn. Concreet leert een kind of volwassen zich beter te uiten, ook in de moeilijke emoties.  Cliënten ervaren dat ze een eigen plek in deze wereld hebben en dat die gekoesterd mag zijn.  Ze leren om stevig te staan en vrijer te bewegen.

Cliënten geven aan dat ze doelgericht werkt, een prettige en veilige sfeer weet te creëren en hen helpt om te groeien in zelfvertrouwen. Daarnaast noemen ze haar enthousiasme, betrokkenheid, sensitiviteit en respect als helpende aspecten voor de therapeutische relatie.

Opleiding

Ik ben afgestudeerd psycholoog. Als danstherapeut ben ik aangesloten bij de Federatie voor Vaktherapeutische beroepen (FVB) en Het Gelaagd Register NIBIG. Daarnaast ben ik gecertificeerd in traumabehandeling door middel van EMDR en Mind Eye Power [MEP].

Verder heb ik ruime expertise op het gebied van:

  • de Rots & Water-methode voor het trainen van weerbaarheid en balans (certificaat)
  • de systemische benadering via dans voor jonge kinderen en hun ouders/verzorgers

Het werken met mensen met verschillende culturele achtergronden, zowel in Midden-Amerika als in Nederland.