Sanne Imece

Kunstzinnig Therapeut

Locatie

Over Sanne Imece

Sanne is sinds 2016 afgestuurd als kunstzinnig therapeut beeldend. In 2018 is ze begonnen met haar eigen praktijk voor kunstzinnige therapie. In de therapie wordt gewerkt met verschillende technieken als schilderen, tekenen en boetseren.

Bij haar is iedereen welkom, ze heeft ervaring met kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Een veilige warme sfeer neerzetten tijdens de sessies is voor haar belangrijk, zo creëert zij ruimte voor de cliënt om te werken aan het doel dat voor ogen is. In de sessies wordt vanuit de kracht van de cliënt gewerkt in plaats vanuit de klacht, door te kijken naar wat er nog wel mogelijk is en aan te sluiten op wat al goed gaat.

Sanne is geïnteresseerd, warm, intuïtief en persoonlijk in haar manier van werken. Ieder mens verdient het om gezien te worden, en iedereen is anders. Daarom kijkt Sanne met de cliënt wat voor hem of haar nodig is om de hulpvraag te beantwoorden.

Thema’s waarbij Sanne kan helpen zijn bijvoorbeeld omgaan met stress of burn-out, rouw, hechting, het uiten van emoties, (zelf)vertrouwen of psychosomatische klachten.

Sanne vindt het belangrijk om de mens achter de hulpvraag te zien en de cliënt de regie te geven over zijn of haar proces. Door samen te kijken naar het gemaakte werk en dit te bespreken kan er ruimte komen om op een andere manier te kijken naar de klacht en hulpvraag. Zonder oordeel, vanuit verbinding ontdekt Sanne samen met de cliënt wat er van binnen leeft en middels de beeldende oefening naar buiten kan.

 

Opleiding

HBO Kunstzinnige Therapie Beeldend, Hogeschool Leiden