Monique Vogelzang

Sociaal Psychiatrisch verpleegkundige

Locatie

Over Monique Vogelzang

Monique is een toegankelijke en gedreven Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige met meer dan 25 jaar ervaring binnen de forensische- en acute psychiatrie. Zij weet mensen verder te helpen als zij het psychisch moeilijk hebben.

Monique is haar carrière begonnen in het bedrijfsleven en heeft vijf jaar een eigen café gerund, waarna zij een switch maakte naar de hulpverlening. Zij heeft alle veranderingen in GGZ-land meegemaakt. Al deze vernieuwingen inspireerden haar om zich te verdiepen in het management. Monique heeft zich als manager bij de crisisdienst ingezet om snelle en adequate hulp te organiseren voor mensen die een suïcidepoging hebben gedaan. Hierin heeft zij veel samengewerkt met de huisartsenposten en EHBO’s in ziekenhuizen.

Monique vindt haar drive in de verbinding met haar clienten, het werken in een team en vooral, zoals bij FamilySupporters, in het samenwerken met meerdere disciplines. Haar affiniteit ligt bij psychiatrische ontregelingen door o.a. levensfase problematiek (vrouwen vanaf 50 jaar), ontwikkeling en psycho-sociale problematiek. De acute psychiatrie blijft Monique interesseren en boeien, maar de rust en de diepgang in de procesmatige zorg is hierin een fijne afwisseling.  

Opleiding

HBO                      Management voor Zorg en Dienstverlening  Hogeschool Nijmegen

POST HBO           Sociaal Psychiatrische Verpleegkunde Hogeschool Nijmegen,

HBO                      B-Verpleegkunde, het Delta Ziekenhuis te Rotterdam en Coudewater 

HBO                      Maatschappelijk Werk via Sociale Academie

MBO                     Sociale Dienstverlening