Melvin de Rooij

Regiebehandelaar Jeugd / Gezinscoach

Locatie

Over Melvin de Rooij

Melvin is regiebehandelaar Jeugd maar ook Gezinscoach binnen Family Supporters.

In het werken met gezinnen weet Melvin vanuit rust en openheid contact te maken. Melvin werkt transparant. Hij doet wat hij zegt en overlegt wanneer dit nodig is. Dat schept vertrouwen. 

Vanuit zijn ervaring in het werken met gezinnen weet Melvin prioriteiten te stellen. Iedereen heeft het recht gezien te worden en zich veilig te voelen. Melvin heeft oog voor veiligheid en maakt dit bespreekbaar in gezinnen. Melvin werkt oplossingsgericht in contact met gezinnen, waarbij inzetten op eigen kracht belangrijk is. Als regiebehandelaar Jeugd is Melvin ook inzetbaar. Vanuit zijn ervaring als casemanager weet Melvin betrokkenen te verbinden met elkaar. Dit vanuit het idee dat een optimale afstemming en samenwerking zorgt voor vooruitgang. 


Opleiding

Melvin heeft SPH gestudeerd en in 2002 is hij begonnen in het werkveld. In eerste instantie op behandelgroepen, daarna in gezinnen. Melvin heeft een IAG diploma en is ook inzetbaar om familieopstellingen te doen. Vanuit de regie heeft Melvin werkervaring in het vrijwillig kader Bureau Jeugdzorg en casemanagement vanuit een jeugdteam binnen een gemeente. Melvin is SKJ registreert en heeft de afgelopen jaren meerdere opleidingen en cursussen gedaan om zijn kennis te vergroten en deze in te zetten voor hen die dit nodig hebben.