Marinka de Schipper

Directeur FamilySupporters Noordoost Brabant

Locatie

Over Marinka de Schipper

Marinka is het ondernemende creatieve type, ze combineert het liefst haar verschillende ervaringen en opleidingen door elkaar. Ze is opgeleid als maatschappelijkwerker en  leidinggevende in de hotelbranche. Ze heeft zich verbonden met FamilySupporters omdat de organisatie ruimte heeft voor een ondernemende houding. Doen wat nodig is op alle lagen van onze organisatie. Kritisch zijn over hoe we met het geld wat voor zorg bedoeld is omgaan. Innovatie in het belang van cliënten, daar wordt ze gelukkig van!

Ze is "verknocht aan de gedachte "wat kan er wel....". En dan het liefst zoveel mogelijk samen.

FamilySupporters is zo ingericht dat we snel kunnen inspelen op ontwikkelingen die spelen in de maatschappij vanwege de kleinschaligheid en wendbaarheid van de organisatie en de houding van collega's. Vraaggericht werken, maatwerk is de standaard en de cliënt is leidend, zijn uitgangspunten waar vanuit ze werkt. Ze enthousiasmeert en is een bouwer met beide "voeten in de klei". Na het starten van FamilySupporters Midden Gelderland, vliegt ze nu (2021) terug naar haar eigen werk- en leef omgeving (Brabant). 

Opleiding

Marinka heeft de opleiding hotelmanagement, social work en een korte management en leiderschapsopleiding afgerond. Aanvullende bijscholing veelal gericht op positieve psychologie en systemisch werken. SKJ geregistreerd.