Lissa Moerman

Orthopedagoog Generalist

Locatie

Over Lissa Moerman

Lissa is 45 jaar en heeft als orthopedagoog al op veel verschillende plekken gewerkt, maar altijd met ouders en hun kinderen. Dit deed zij aanvankelijk in buurthuizen en bij centra voor jeugd en gezin tijdens pedagogische spreekuren, en later als behandelaar in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Ze is nuchter, vriendelijk en heeft een no nonsens aanpak. Lissa helpt gezinsleden graag om met meer waardering voor en acceptatie van elkaar en zichzelf om te gaan. Humor is daarbij een belangrijk element. Cliënten beschrijven Lissa als betrokken en open, geduldig en relaxt.

Lissa heeft zich de afgelopen jaren geprofessionaliseerd door zich postacademisch op te laten leiden tot Orthopedagoog Generalist.  Dit heeft haar enorm gevoed met nieuwe kennis en deskundigheid. Lissa heeft een brede interesse en vindt eigenlijk alles aan haar vakgebied interessant. Ze weet zowel veel van stoornissen zoals ADHD en autisme spectrumstoornissen, als van bijvoorbeeld trauma en problematische gehechtheid.

De laatste jaren heeft zij ook gewerkt in het speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs, waar zij zich gericht heeft op coaching en ondersteuning van kinderen, maar ook van leerkrachten

Opleiding

EMDR, 

Schematherapie, 

Cognitieve gedragstherapie, 

NIKA (diagnostiek-en behandeling van gehechtheidsproblemen), 

COMET voor kinderen en jeugdigen