Lisa Huizinga

Gezinscoach

Locatie

Over Lisa Huizinga

Lisa is een echt mensen-mens. Ze is altijd benieuwd naar wat een ander bezig houdt en wat maakt dat de ander doet zoals hij doet. Haar doel als hulpverlener is om begeleiding en ondersteuning te bieden die bijdragen aan een positieve ontwikkeling.

Eigenlijk zijn er weinig verschillen te noemen tussen hoe Lisa is als hulpverlener en hoe zij is in haar privésfeer. Ze vindt het belangrijk dat de ander zich gezien en gehoord voelt, of dit nu een cliënt of een vriendin is. Ook is zij het liefst open en eerlijk; dat schept naar haar idee vertrouwen. Transparant zijn vindt ze één van de belangrijkste voorwaarden voor een goede samenwerking. Tenslotte is Lisa ook wel eigenzinnig te noemen. Zo vind ze het fijn om de manier waarop een gesprek gevoerd wordt aan te passen op de ander. Ze wilt namelijk graag dat de ander zich op zijn gemak voelt tijdens een gesprek. Dit doet ze bijvoorbeeld door (creatieve) materialen te gebruiken of door een gesprek te voeren tijdens het wandelen.

Tot nu toe heeft Lisa vooral ervaring opgedaan in het werken met kinderen, jongeren en met de mensen die het meeste bij hun ontwikkeling betrokken zijn. Deze ervaring heeft zij opgedaan in de gezinssetting en in groepssettingen. Ze heeft in Rotterdam stage gelopen en gewerkt als schoolmaatschappelijk werker op basisscholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Later heeft zij als pedagogisch medewerker op BSO’s gewerkt, omdat ze er zo van geniet om ‘samen te werken’ met kinderen. Maar haar interesse is breder dan alleen het werken met kinderen en hun betrokkenen; ze haalt er ook veel voldoening uit om mensen (van alle leeftijden) één-op-één te coachen.

Opleiding

Sociaal Pedagogische Hulpverlening
‘Een taal erbij’ (Gebaseerd op de methodiek ‘Gezin op Tafel’)