Kamiel Groenendaal

Relatie- en gezinstherapeut

Locatie

Over Kamiel Groenendaal

Kamiel heeft ervaring in de jeugdzorg opgedaan als gezinscoach / ouderbegeleider en altijd interesse gehad in mensen en hun interacties. De opleiding systeemtherapie sloot daar heel goed op aan, deze heeft hij in de lente van 2020 afgerond.

Sinds begin 2023 is hij werkzaam als relatie- en gezinstherapeut bij Family Supporters.

Naast het werk met gezinnen werkt hij ook graag met stellen, als relatietherapeut en heeft hij ook ervaring opgedaan in het werken met ouders na en tijdens hun scheiding.

Soms is er veel ruzie en conflict thuis of komen verwachtingen niet uit. Dan kun je terug vallen op niet helpende en oude aangeleerde strategieën, je verdedigt jezelf of valt aan, negeert, maakt ruzie,  verwijten voeren de boventoon. Deze spiralen en patronen zijn soms moeilijk te doorbreken.

In interacties zoekt Kamiel waar de beweging naar meer begrip kan ontstaan en welke verandering je zelf bereid bent te maken om je interacties in je eigen leven wat harmonieuzer te laten verlopen. Hij werkt al jaren met plezier met gezinnen; met jongeren en ouders apart om dan weer met elkaar  gezamenlijk in gesprek te geraken.

In zijn werk maar ook privé focust hij op inzet, haalbaarheid en realiteit.

Van nature is Kamiel meerstemmig en kan hij goed alle leden van het gezin horen, hij zet zich in om gesprekken in een zo goed mogelijke sfeer te laten verlopen.

 

Opleiding

HBO communicatie Management

Master HBO Special Educational Needs

MBO Maatschappelijk zorg

Post HBO Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling

Post Master Systeemtherapie.