Jennie van Ruiten

Gezinscoach en Integratief Kindertherapeut

Locatie

Over Jennie van Ruiten

Jennies ervaring is dat hulp vragen niet zo makkelijk is. Het is niet eenvoudig om te vertellen en erkennen dat het even niet lukt of dat je vast zit in een negatief patroon met je gezin. Zij is zich er bewust van dat het een grote stap kan zijn om toch hulp te zoeken en vindt dit dan ook zeer moedig!

 

Gezinscoach:

Jennie heeft ruime ervaring met werken in de jeugdhulpverlening en in het begeleiden van kinderen en hun gezinssystemen. Mede hierdoor, door haar gerichte opleidingen én door haar eigen ervaring als moeder en partner kijkt zij vanuit respect en kennis met jullie (ouders, partners en kinderen) naar de ontstane problemen. Zij zoekt samen met jullie naar oplossingen die passen bij jullie situatie en levensvisie. Als gezinscoach bij Family Supporters onderzoekt zij samen met jullie de patronen die in jullie gezin zijn ontstaan. Ook onderzoekt zij hoe deze elkaar beïnvloeden en hoe je je meer bewust kunt worden van de onderliggende emotionele lagen van jezelf en van ander(en).  Humor en een beetje relativeringsvermogen zijn wat haar betreft essentieel.

 

Integratieve Kindertherapeut:

Jennie werkt al lange tijd met kinderen en ouders in verschillende settingen en vanuit verschillende benaderingen. Zij is hier goed in en doet dit ook heel graag. Zij gelooft in kinderen en ouders te helpen in het (her)vinden hun eigen krachten op haar eigen bevlogen en enthousiaste manier. Serieus als het nodig is, maar altijd met humor!”

Als kindertherapeut werkt zij met de klachten die een kind ervaart. Dus waar hij of zij last van of problemen mee heeft. Samen met het kind en de ouders zoekt zij naar interne hulpbronnen (van binnenuit) en naar externe hulpbronnen (school, ouders, vriendjes). Zij stimuleert kinderen en ouders in het vinden van eigen oplossingen. In de oudergesprekken is er veel aandacht voor het ouderschap en hoe dit vorm te geven. Zodat kinderen zich door hun ouders (weer) helemaal gezien en begrepen voelen.

 

Opleiding

Integratieve kindertherapie: 2013-1017 aan de Academie voor Psychotherapie te Amsterdam

Sociaal Pedagogische Hulpverlening: 1996-1999 aan de Leidse Hogeschool te Den haag

Lichaamsgerichte trauma therapie: 2021/2022 te beneden Leeuwen

Diverse trainingen: hechtingspatronen/ problematiek, rouwverwerking na verlies, oplossingsgericht werken, systemisch werken (gezin centraal methodiek), getraind in Verbindend gezag.