Ilse Bijleveld

Speltherapeut

Locatie

Over Ilse Bijleveld

Hallo, ik ben Ilse en vanaf heden ben ik verbonden aan speltherapie Rijnland en aan Family Supporters.

Als speltherapeut wil ik kinderen een veilige omgeving bieden, waarin ze vrijuit kunnen spelen over alles wat hen bezighoudt. Praten is vaak zo moeilijk en spelen gaat vanzelf!

Alles wat een kind in speltherapie doet, is zonder consequenties. Want het is ‘alsof’. Dat ‘alsof’ creëert een parallelle wereld waarin kinderen hun gedrag en emoties kunnen verkennen en onderzoeken. Tegelijkertijd helpt dit spel kinderen wel de wereld te overzien, te begrijpen en te controleren. Want zij bepalen wat er in die wereld gebeurt!

Heel graag help ik kinderen om die spelwereld te creëren. Ik wil hen aanmoedigen en helpen om te spelen. Zo kan ik kinderen helpen om te gaan met moeilijke situaties, om nieuwe inzichten te verkrijgen in zichzelf en de wereld om hen heen én om daar vaardigheden voor te ontwikkelen. Zodat een kind weer positief en zelfstandig zijn eigen weg kan gaan.

Voor mijn werk als speltherapeut, was ik vijftien jaar vakleerkracht bewegingsonderwijs (gymjuf) in het speciaal onderwijs. Hier werkte ik met kinderen met een taalontwikkeling stoornis (TOS), ADHD, ADD, autisme of een combinatie hiervan. Het leukste in dit werk vond ik dat ik bij elk kind een andere band opbouwde om vandaar uit met ze aan de slag te gaan. Vanuit wederzijds vertrouwen, kon ik ze net dat steuntje geven dat ze nodig hebben om meer te durven en gingen ze vaker uitdagingen aan.

Werken vanuit de persoonlijke relatie staat bij mij centraal. Ik zet me in om het vertrouwen van een kind te krijgen, zodat we van daaruit samen kunnen werken aan zijn of haar ontwikkeling. Mijn diepste drijfveer om met kinderen te werken, is dat ik ieder kind het allerbeste gun. Als ik zou kunnen, zou ik met elk kind op de wereld willen spelen.

 

Heel graag tot ziens in de spelkamer!

Opleiding

Master Pedagogiek / Speltherapie