Hanneke de Hertog

Integratief Kindertherapeut, Ouderschapscoach, Speltherapeut

Locatie

Over Hanneke de Hertog

Hanneke heeft door haar persoonlijke ervaring geleerd om iedereen te zien wie hij of zij is. Door haar krachtige en liefdevolle aanpak kan ze daardoor de nodige taboes doorbreken en weet ze bij iedere ouder en ieder kind hun eigen kracht te (her)vinden.

 

Iedereen is het waard om gehoord te worden, gezien te worden en serieus genomen te worden, met woorden, met lichaamstaal, geluid (stem) of via het beeld, de manier van communiceren maakt niet uit. Ieder mens is uniek. Het kind voor vol aanzien, contact maken met het kind op een gelijkwaardige manier, met ontspanning en humor, is voor haar een prettige manier van werken.

 

Privé wil ze zich ook kunnen blijven ontwikkelen en daarom leert ze graag nieuwe dingen. Daarin haar eigen (tijdelijke) beperkingen ontdekken en de wrijving die ze ervaart van iets niet gelijk perfect te kunnen, neemt ze mee in haar praktijk. Ze weet dat iets soms gaat zoals het gaat en dat dingen stap voor stap gaan. Het geduld wat ze hierdoor als mens leert zet ze in als professional.

 

Daarnaast werkt ze graag samen, omdat ze zich ervan bewust is niet alles te kunnen en te hoeven doen. Samen (ouders, kinderen en collega’s) staan we sterker. Met elkaar een plan op maat maken. Dat maakt de kracht van samenwerken met Family Supporters zo sterk en waardevol. 

Opleiding

Post Academie Integratieve Kindertherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam

Systemisch werken bij Parre en Deden in Nijmegen

Diverse praktijkgerichte bijscholingen:

-       Klassieke hypnotherapie

-       Ik leer anders

-       Empathie en Weerbaarheid

-       Verdieping Integratieve gedachtengoed