Ester Noa Manusama

Orthopedagoog

Locatie

Over Ester Noa Manusama

Ester Noa werkt als orthopedagoog en regiebehandelaar bij Family Supporters Midden Gelderland.Van nature is ze nieuwsgierig, open en enthousiast. In haar werk kan ze goed aansluiten bij de ander om zo samen aan de slag te gaan met de hulpvragen die er op dat moment zijn.

Ester Noa houdt ervan om op een no nonsens manier te werken, door écht contact en interesse te tonen in de ander. Ook streeft ze naar wederzijds vertrouwen, omdat dit dé basis is voor een fijne samenwerking.

In haar werk heeft Ester Noa de meeste kennis en ervaring opgedaan in het werken met gezinnen. Zowel met jonge kinderen als met pubers. Ook heeft ze veel gewerkt met nieuwkomers (vluchtelingen).

Haar expertise ligt op het gebied van kwetsbare gezinnen, autisme, trauma en veiligheid. Vragen die ze tegenkomt in haar werk gaan vaak over jongeren die niet meer naar school gaan, gezinnen waar veel conflicten zijn, kinderen waarbij sprake is van ernstig psychisch lijden of jongeren die in de criminaliteit zakken.

Ester Noa is naast haar werk leergierig en wil zich graag verdiepen in theorie, om die kennis weer mee te kunnen nemen in de dagelijkse praktijk van haar werk. Naast dit werk geeft ze zelf ook trainingen aan ambulant begeleiders en docenten, bijvoorbeeld over traumasensitief lesgeven.

Tot slot: soms kan het heel lastig zijn om hulp te vragen of te aanvaarden. Gelukkig zijn we allemaal maar mensen en mag elke vraag er zijn.  Schroom dus niet om aan de bel te trekken en om samen, in goed vertrouwen, te werken aan dat wat nodig is.


Opleiding

Master Orthopedagogiek Universiteit Utrecht

Cultureel Maatschappelijke Vorming Hogeschool Utrecht

Autisme Spectrum Stoornissen; begrijpen en begeleiden van kind/jeugdige en gezin

Oplossingsgerichte therapie

Slaaptraining bij jongeren op basis van CGT