Doutzen Koopmans

Psycholoog

Locatie

Over Doutzen Koopmans

Doutzen is een enthousiaste psycholoog die woont en werkt in Amsterdam. In de weekenden brengt ze graag haar tijd door in Friesland en geniet ze van de rust en de ruimte. In de jaren dat zij werkzaam was als praktijkondersteuner GGZ bij verschillende huisartsen, heeft zij veel ervaring opgedaan met uiteenlopende hulpvragen van cliënten.

Je hebt in je leven misschien weleens het gevoel dat je er zelf niet meer helemaal uitkomt. Doutzen zet samen met jou je problemen op een rij en onderzoekt de mogelijkheden om er anders tegenaan te kijken. Ook kijkt ze naar jouw levensverhaal. Niet jouw problemen komen centraal te staan, maar wie jij bent als persoon. Heb je voldoende het gevoel dat je jouw eigen koers vaart? Doutzen helpt je met het ontdekken van je onderliggende behoeften, zodat je hier beter naar kunt leren luisteren.

Voor Doutzen zijn gelijkwaardigheid, oprecht contact en je veilig en gezien voelen belangrijke waarden in het gesprek. In haar aanpak maakt ze gebruik van mindfulness, schematherapie, cognitieve technieken en EMDR. Dit zijn effectieve en goed onderzochte methoden die helderheid kunnen geven in de soms ongrijpbare neigingen van onze geest. 

Doutzen heeft ervaring met het begeleiden van mensen met een hulpvraag op het gebied van: stress en burn-out, perfectionisme, persoonlijkheidsproblematiek, trauma, depressie, relaties, zingeving (bijv. na pensioen), overbelasting bij mantelzorg, verlies, (faal)angst, vermijding en ongewenste gewoonten. 

Opleiding

Msc Klinische Psychologie volwassenen

Cognitieve gedragstherapeut i.o.

Mindfulness

Basis Schematherapie

EMDR enkelvoudig trauma