Maatregelen Coronavirus; FamilySupporters blijft open

FamilySupporters gaat niet dicht, onze cliënten hebben ons nodig en met onze expertise hopen we juist nu een (extra) maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren. Wel zullen we ons werk de komende tijd op een wat andere manier doen:

  • Onze collega’s zullen zoveel als mogelijk is thuis blijven om zo onze collega’s en cliënten te beschermen. Dus waar mogelijk werken onze hulpverleners vanuit huis, en verlenen wij onze hulp via (video)bellen. 
  • Waar nodig gaan wel naar onze cliënten toe. Ook omgangsbegeleiding en Extra Thuis gaat door. Hier nemen wij uiteraard wel extra maatregelen voor en we zullen altijd met elkaar overleggen wat kan en wat verantwoord is. 
  • Ook onze locaties zijn telefonisch bereikbaar voor vragen en overleg, de telefoons zijn doorgeschakeld naar onze officemanagers die hun werk vanuit huis voortzetten


Verder zijn we binnen FamilySupporters aan het kijken wat we nog meer kunnen betekenen in deze periode, buiten ons reguliere werk om. We zijn aan het kijken of onze professionals en wij als organisatie kunnen ondersteunen met bijvoorbeeld: 

  • De opvang van kinderen van collega’s in de zorg (niet alleen van eigen collega’s maar ook die in de thuiszorg, ziekenhuizen, zij doen het allerzwaarste werk in deze tijden!)
  • Wij werken met gezinnen die forse problemen hebben in de dagelijkse zorg, opvoeding en vaak ook met zichzelf en onderling. Wat kunnen wij doen zodat zij de dagen doorkomen?
  • De opvang van/hulp aan kinderen, met name uit het speciaal onderwijs. Ouders van zorgenkinderen zullen in de problemen komen en hebben hier extra steun voor nodig.
  • Met name in de ouderenzorg: de situatie in de verpleeghuizen is heel moeilijk. Hoe kunnen wij hierin helpen? 
  • Wij hebben verstand van omgaan met dag structuur, angsten, isolement, stress etc. Allemaal zaken die extra spelen met de Corona. We gaan kijken hoe we onze kennis kunnen delen en inzetten.


We zijn hier met z’n allen flink mee bezig, maar als je hier ideeën over hebt of wilt mee helpen, alles is welkom en we horen je heel graag!